logo

BİZ YOKSA HAYAL PEŞİNDE MİYİZ?


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Geçen hafta Vezirköprü’de offroad yarışmaları yapıldı. Büyük ilgi gören etkinlik nedeniyle Vezirköprü’de yıllardır özlediğimiz bir hareketlilik yaşadık.
Geçmiş yıllarda panayırlar yapılır, bu panayırlar da at yarışları, meşhur ata güreşlerimiz yapılır, bu şenlikler ve eğlenceler ilçede büyük hareketlilik ve canlılık yaratır, esnafın yüzü gülerdi.
Son yıllarda bu gelenek ve kültürler yerini yayla şenliklerine ve kırsal eğlencelere bıraktı.
Bu tür etkinlikler ve kırsal eğlenceler günübirlik olduğu için ilçede ticaret erbabına bir yarar sağlamamaktadır.
Gönül ister ki, panayırlar yeniden yapılmaya başlansın, Şahinkaya Kanyon’u ve Kunduz daha çok gündemde olsun. Offroad daha reklamlı ve etkili hale getirilsin, ilçe merkezindeki tarihi yerler daha görsel ve cazibeli duruma getirilsin.
Tüm bunların tanıtımı için ciddi, işi iyi bilen, kültürlü ve turizmi iyi bilen insanlardan yeteri kadar eleman istihdam ederek ilçeye turist olarak gelenlerin ilçe merkezini gezmesini, ilçenin tarihi yerlerini görmesini, yemeklerinden tatmasını sağlamak için bu personelin eğitilmesi gerekir.
Böylece her ay duruma ve mevsime göre haftalık etkinlikler düzenlemek turizm için geliştirme yolu olabilir. Yoksa senede bir hafta yayla şenliği ile turizm olmaz!…
Ayrıca bana göre çok önemli bir konu olan ilçenin yerleşim düzensizliği. Örneğin;
Hastaneyi ilçenin beş kilometre dışına yaparsan, halk eğitimi, belediye hizmet binası gibi halkın sürekli akın ettiği yerleri şehir dışına taşıyıp ilçe merkezini boşaltmaya çalışırsanız, ilçe dışarıdan bakan için bir büyük köy görünümüne bürünür.
Kimse kusura bakmasın ama işte o zaman ilçe merkezini kimse merak edip görmek istemez.
Toplu olmanın özelliğini Hamamözü ilçesini ziyaret edip görebilirsiniz. Hatta Sinop’un Ayvacık ve Gerze ilçelerini de görebilirsiniz.
Bir başka konu sanayi ve tarımsal kalkınma.
Samsun Valisi Sayın Doç. Dr. Zülkif DAĞLI’nın verdiği bilgiye göre; “Vezirköprü’ye karma OSB’nin onayı için bakanlığa gönderildiği” bildirilmiştir. Temennimiz; gerçekleşir.
Besi Sanayide bunun içinde midir bilmiyoruz. Ayrıca Havza-Vezirköprü yolu nereye kadar yapılacak, yoksa çalışmalar söylendiği gibi ödeneksizlikten dolayı tıkandı mı?..
Biz yoksa her konuda hayal peşinde miyiz?..

Share
336 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+4 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Okula Gitmeye İsteksizlik

    07 Eylül 2024 Köşe Yazıları

    Hem yaz tatilinin serbest zamanlı geçmesi hem de okulun kuralları beraberinde getirmesiyle birlikte çocuklar okula yönelik isteksizlik duyabilirler. Bu durum gayet normaldir. Çocuk isteksizliğini belirttiğinde aileler bu isteksizlik karşısında endişelenebilirler. Sadece çocuklar değil yetişkinler de uzun ara verdikten sonra bir işe geri dönerken ya da başlarken isteksizlik duyabilirler. Çocuğun olumsuz duygusunu hemen geçmesini beklemeden ağırlayabilmek önemlidir. Böylece size olumsuz durumla ilgili bahsetmekten kaçınmayacak kendiyle ilgili dür...
  • Tarihi okumak gerekir..

    04 Eylül 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'nün bugününe baktığımızda genel olarak idarecilerin ilçe adına önemli işleri yapmak noktasında gerekli çalışmalar için yeterli gayreti gösteremediklerini düşünüyorum. İnsanoğlunun binlerce yıllık tarihini düşününce içinde yaşadığımız zamanın ne kadar az olduğunu daha iyi kavranıyor. Yaklaşık 12 bin yıllık Göbeklitepe tarihle ilgilenenlere kartların yeniden dağıtılmasını sağlayacak olan geçmişiyle daha derin düşünmemizi sağlıyor. Bunca yıllık tarihin içine çağlarının modernizasyonuna ayak uyduramayan toplumların, halkların, mede...
  • Öfkeli Ebeveyne Sahip Olmak

    31 Ağustos 2024 Köşe Yazıları

    Öfke duygusu hepimizin içinde var olan ve öfkeyi oluşturan bir durum olduğunda bize bir süre eşlik eden bir duygudur. Öfkelendiğimizde; hoşa gitmeyen, tehdit olarak gördüğümüz bir durum vardır. Öfke işlevsel bir duygudur ama sağlıklı yaşanmadığında kendimize ve diğerlerine zarar verebilir. Öfkeyi sağlıklı yaşamak derken; öfkelenmemeye çalışmaktan, susmaktan, hiçbir şey olmamış gibi yapmaktan bahsetmiyoruz. Öncelikle bizi yoğun öfke haline getiren durumları, bedenimizdeki farklılıkları değerlendirerek başlamak önemli olacaktır çünkü 10 üzerinden...
  • Turizm gelişecek ama, önünü açın!

    28 Ağustos 2024 Köşe Yazıları

    Hemen herkesin kafasında sorunun çözümü ile ilgili bir önerisi olsa da, çözüm bulamayan sadece yetkililer oluyor. Vezirköprü'de özellikle son yıllarda yapılan etkinlikler, gerçekten ilçe tanıtımına önemli etkisi olan ve bölge dışından da ilçemize yüzlerce kişinini gelmesini sağlayan organizasyonlar oluyorlar. Vezirköprü'deki etkinlikler denince ilk akla gelen Kunduz'da yapılan 'YAĞLI GÜREŞLER' oluyor. Kunduz'a güreşler için yaklaşık 100 bin kişinin geldiği söyleniyor. Gerçekten çok ciddi bir kalabalığın Kunduz'a akmasını sağlayan bu orga...