logo

Coşkun, önemli bir yere parmak bastı..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Vezirköprü’de tarihi ve orijinal Vezirköprü evlerinin yanı sıra, o kadar eski olmasalar da ilçenin ihtiyacına cevap veremeyecek duruma gelmiş kamu binalarının sayısının da arttığını daha önce de dile getirmiştik.
Hükümet Konağı (yapılan asansörüyle bir nebze olsun ihtiyacı karşılamaya çalışılsa da binanın bu kadar kuruma az geldiği gerçeği değişmiyor) ve Belediye’nin başı çektiği bu eski kurumlardan biri olarak yıkıldığı halde yapımına bir türlü başlanamayan, projesi ve ödeneği bile çıkmayan İlçe Tarım Müdürlüğü binasını saymak artık sıradan hale geldi.
Bunların yanında yıllardır ilçemizde hizmet vermeye çalışan gözden ve gönülden ırak bir binayı bu kez Madeni İşler Odası’nın yeniden seçilen başkanı Ercan Coşkun dile getirdi.
“300’ün üzerinde öğrencisi bulunan ve 1993 yılında yapılarak Sanayi Kurulu Binası olarak kullanılmak istenen ancak 1997 yılından bu yana 25 yıldır Mesleki Eğitim Merkezi olarak kullanılan bina gün geçtikçe artan öğrenci sayısına nasıl cevap verecek?” diye soran Coşkun, “Mesleki eğitim merkezimizin 4 sınıfı bulunmakta ancak mevcut binanın fiziki yapısının bayan öğrencileri de bulunan 300 üzerindeki öğrenciyi barındırması mümkün değildir.” Dedi.
Yapılması beklenen ancak tabiri caizse karınca adımlarıyla bile ilerleyemeyen Organize Sanayi Bölgeleri ya da Küçük Sanayi Bölgesinde yeni Mesleki Eğitim Merkezi kurulacağı aşikar. Ancak bu işlerin tamamlanması için önümüzdeki 10 yılı geride bırakacağımız da kaçınılmaz görünüyor.
Peki, meslek öğrenmek isteyen bu kadar öğrencinin nerede ve nasıl eğitim alacaklarını nasıl çözeceğiz?
Vezirköprü Madeni İşler Odası Başkanı Ercan Coşkun’u kongrelerinde böylesine önemli bir konuyu gündeme getirdiği için kutluyorum.
Bu uyarıyı alıp böylesine büyük bir eksikliği gidermek için çalışma yapılmasını bekliyoruz. Buradaki soru “Vezirköprü’de bu işi kim üzerine alacak?”
Belli ki, sanayi esnafı elini taşın altına koymaya hazır. O zaman Mesleki Eğitim Merkezi’nin bağlı olduğu Milli Eğitim ve Kaymakamlık başta olmak üzere ilçe siyasetinin üzerine de bir yük olarak atılması gereken iş olmalıdır Çıraklık Eğitim Merkezi.
İşin özü, Vezirköprü özellikle resmi kurumlar açısından mamur hale getirilmeli.

Share
319 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+3 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...