logo

YİNE CANLANDI GÖZÜMDE O ESKİ HATIRALAR


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Vezirköprü’nün geçmiş Kaymakamlarından emekli Vali Sayın Cengiz BULUT ve ilçemizin yetiştirdiği “Abuma Mektuplar” şiiri ile de ünlü emekli öğretmen değerli dost Lütfi DİNÇER’in “Vatandaş Gazetesi’nin” 63 yaş kutlamalarını görünce gerçekten çok duygulandım.
Ne demiş ünlü bestekâr Celal ÇETİN, “Yine canlandı o eski hatıralar” “Gerçekten gözümde canlandı hatıralar.”
1972 yılıydı. Bir iş için, emniyetten izin almak için Kaymakam Cengiz BULUT’a dilekçe götürdüm. Dilekçemi emniyet amirliğine havale etti.
Dilekçeyi alıp emniyete gittim. Komiser makamında oturuyordu. Dilekçeyi kendisine verdim.
Komiser Bey dilekçeyi şöyle bir süzdü. Suratıma doğru fırlattı. Ben şaşkınlık içinde neye uğradığımı anlamadım.
Dilekçeyi düştüğü yerden aldım. Emniyetten çıktım. Kaymakamlığa geri geldim. O eski tarihi hükümet konağının ahşap merdivenlerini, aklım yarı dağılmış vaziyette kaymakamın kapısına dayandım.
O yıllarda kaymakamın özel kalemi ve kapıda koruma polisi yoktu. Direk içeri daldım.
Dışarıda niyetlendiğim gibi dilekçeyi kaymakamın suratına doğru fırlattım. Kaymakam, Sayın Cengiz BULUT Vezirköprü’de göreve başlayalı daha bir hafta olmamıştı.
Kaymakam da benim emniyette uğradığım şaşkınlığa benzer bir durum içinde ayağa kalktı “Ne yapıyorsun sen, bu nasıl hareket, hareketine dikkat etsene!” dedi.

Ben biraz kendime gelmiştim. “Kaymakam Bey” diyerek söze başladım. Olayı kaymakama olduğu gibi anlattım. Hırsımı yenmek için de komiserin yaptığı hareketi ben de size yaptım.
Kaymakam Sayın Cengiz BULUT sözümü kesmeden beni dinledi. Sonra;
“Sen şimdi git dilekçeni yeniden komisere ver” dedi.
Ben, emniyete gitmeyeceğimi, komiserin daha kötü davranacağını söyledim.
Kaymakam Bey beni ikna etti.
Emniyet, belediyenin yanında şimdiki boş duran binaydı.
Emniyete geldim Komiser merdivenin başındaydı. Beni görünce dilekçeyi elimden aldı. Beni de makamına aldı. Hiçbir şey olmamış gibi işimi haletti.
Sanırım kaymakam telefonda komisere telkinde bulunmuş olabilirdi.
Kaymakam Sayın BULUT’la Vezirköprü’de kaldığı sürede bu olay hiç gündeme gelmemişti. Ama Cengiz BULUT beni çok severdi.
Sevgili Lütfi DİNÇER’in güler yüzü, samimi havası ise her şeyin üzerindedir.
Hatıralar gözümde canlanırken, her ikisine de sağlık diliyorum.

Share
385 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+8 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...