logo

UMUT VAR MI?


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Ülkemiz sürekli ekonomik sıkıntıya doğru gidiyor. Bu kötüye gidiş bir genel seçim yapılıp ülkedeki gerginlik ve belirsizlik giderilmeden durma olanağı yok gibi görünüyor.
Böyle bir durumda Vezirköprü’ye yapılacak yatırımların yapılma umudu var mı?
Mesela;
Bir tarım yöresi olan Vezirköprü çiftçisine hizmet veren ilçe tarım binası yıkılmış, yıllardır yerine yenisi yapılmamıştır.
1713 km2 alanda tarımla uğraşan Vezirköprü halkına hizmet veren sağlıklı, hizmet verecek bir bina yapılmamış, derme çatma binalardan kurtulacak, tarım yöresi ilçemiz bir bina yapılması sağlanacak mı(?) Böyle bir umut var mı?
Kunduz’a yapımına başlanıp terk edilen “Gençlik Kamp Eğitim Merkezi” nin yapılmasına başlanması umudu var mı?
Yapımına başlanan Vezirköprü-Havza Karayolu’nun yapımı sürdürülebilecek mi?
En önemlisi de “Güvenbeli” rampası kalkmadan bu yolun çözüm olma umudu var mı?
Vezirköprü-Durağan yolundan umut var mı, yoksa unutalım mı?
Vezirköprü-Alaçam ulaşımını sağlayacak, Vezirköprü’yü eski canlılığına kavuşturacak Şahinkaya Köprü’sünü unuttuk mu(?), yoksa hala umut var mı?
Yeni bir küçük sanayi sitesi yapılması umudumuz var mı?
İlçenin sanayileşmesine katkı sağlayacak, yeni sanayicilerin tercih ederek rahatlıkla sanayi tesisi kurabileceği bir “organize sanayi bölgesi” kurulma olanağı var mı?
Tarım ilçesi olan Vezirköprü’de hayvancılığın geliştirilmesi için düşünülen “Besi Organize Sanayi” kurulması gerçekten hayvancılığın gelişmesinde büyük katkı sağlayacaktır.
Bu sanayi kuruluşunun yapılma umudu var mı?
Bu ve buna benzer soru ve sorunları çoğaltarak sıralayabiliriz. Ancak bu sorulara inandırıcı cevapların yetkililer tarafından verilmesi gerekiyor. Ancak; mevcut yönetim sisteminde tek yetkili olan reisten başkasının vereceği cevap umut verici olmaz. Maalesef “kenevir” konusunda reisin de sözü umut olmadı….

Share
329 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+8 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...