logo

Belediyecilik bir takım oyunudur!

Belediyecilik bir takım oyunudur!

G.T: FETÖ davasından aklandınız, hayırlı olsun..
S.E.: Uzun süredir gündeme taşıyanlar oldu. Özellikle buradan medet umanlar oldu ama bu olay da bizim için iyi oldu. Çamur at izi kalsın politikası tutmadı. Böyle bir bilgisi belgesi olan varsa çıksın. En son yapılanların isnatsız suçlama olduğunu bugün herkes gördü. Bu olayların devamlı gündemde tutulmaya çalışılması kasıtlı, hizmetin hızını kesmeye çalışıyorlar.
Bugün bizim yerel yönetim olarak çok ciddi çalışmalarımız var. Yoldan parka; sokak sağlamlaştırmadan, kentsel dönüşümden Güneş enerjisine.. Kanalizasyon çalışması başlattık, daha önce deklare etmemize rağmen ısrarla bilgi kirliliği yaratmaya çalışıyorlar. Kanalizasyon firması işi bıraktı. Yeniden ihale yapıldı çalışması sürüyor. Cumhuriyet Mahallesi yağmur suyu çalışması sürüyor.
G.T.: Kanalizasyon için kazıldığında Yağmur suyu neden yapılmadı, neden iki kez kazı yapılıyor?
S.E.: Biz ilk ihaleye çıktığımızda yağmur suyu çok maliyetli olduğu için kabul edilmedi. Ancak kanalizasyon tamamlandıkça yağmur suyu için ihtiyaç hasıl oldu. Yeniden gündeme aldık. Kanalizasyonun yeniden ihaleye çıkmasında bunu kattık. İlçe nüfusu arttı. Biz göreve geldiğimizde 22 binlerde olan merkez nüfusu bugün 32 binin üzerine çıktı.
Kanalizasyon hattı ile, yağmur suyu hattı başka katlara yapılıyor. Yani farklı işler. Vezirköprü büyüyor. Esentepe hızla gelişti, Cumhuriyet Mahallesi’nde boşluk kalmadı. İhtiyaç arttı. Bir de kanalizasyon işi yarım kalmasaydı, müteahhit işi bitirseydi, biz sadece yağmur suyu işini yapacaktık.
G.T.: Sürekli yapılan kazılarla ve çalışmalarla Belediye zarara uğramıyor mu?
S.E.: Belediye zarara uğramıyor. Bazı yerlerin çalışmalarını bilerek yaptık. Mesela Kulebaşı sokaktaki çalışmamızı bilerek yaptık. Çünkü vatandaş çok mağdurdu. Kimi yerleri döşemedik. İşleri tamamlanınca yol bitecek. Vatandaşın rahatsızlığını en asgariye indirmeye çalışılıyor. Bazı mahallelerde çalışma yaptık. Buradan söktüğümüz taşları başka yerlerde kullandık. İsraf etmedik.
Biz yaptığımız çalışmadan sonra olan kazıların tamamında işin muhatabına fatura ediyoruz. Protokollerimiz var. Su ve kanalizasyon için yapılan çalışmaların faturalarını SASKİ’ye, telefon için olanı Telekom’a vb. gönderiyoruz. Belediyemizin hiçbir şekilde zararı yok.
Kanalizasyonda bir hata yok. Bu yıl tamamlanacak. Kanalizasyon bir ağaç gibi, tamamlanmayınca dalları olmuyor.
Bu işin son kısmı olan Katı Atık Artırma Tesisi de yakında ihaleye çıkacak (10 güne kadar tarih açıklanacak) ve yılbaşına kadar tamam
lanmasına çalışılacak. Böylece derelerimizi de kurtarmış olacağız.
Kanalizasyon işinde kanuni olarak Vezirköprü Belediyesi’nin hiçbir sorumluluğu olmadığı halde biz bu mem16leketin işi diye takip ediyoruz. Bu çalışma artık SASKİ’nin sorumluluğundadır.
Peki caddelerin bu yıl sonuna kadar düzeltileceğini söyleyebilir miyiz?
Tabi, bu yıl önemli bir kısmında caddelerimiz bitmiş olacak. Şu an bitmiş yerlerde de zeminin oturmasını bekliyoruz.
Otogar ve
Zahiraciler Pazarı
G.T. : Zahireciler Pazarı ve Otogar da gündemde kalmaya devam ediyor. Otogar’a sonradan masraf ne kadar yaptınız, Zahireciler Pazarı kullanılamıyor mu?
S.E.: Zahireciler Pazarı’nda 25 işyerinden 19’u dolu durumda. Yani iddia edildiği gibi değil. Otogar’da sundurmanın dışında sonradan yaptığımız bir ek masrafımız olmadı. İhtiyaca göre buraları yaptık. Biz buraları daha iyi olsun isterdik ancak kendi imkanlarımızla, kredi kullanmadan Vezirköprü’ye kazandırdığımız iki alanda bugün işyerleri dolu. Otogarda başlangıçta sistemden kaynaklanan sıkıntı vardı, ancak bu da bitti.
Vezirköprü’de göreve geldiğimizde 220 civarında işyeri kiralıktı. Bugün 372 kiralanmış işyerimiz var. Otogarın Havza ile kıyaslanması da garip. Havza’dan geçen araç sayısı ile bizimki aynı değil. Üstelik orada kiralanma ücretleri ve giriş çıkış ücretleri hesaplandığında ne kadar garip bir kıyaslanma olduğu görülüyor. Havza özel işletmeye kiralandı. Bizim otogardan günde 10 araç kalkıyor. Büyükşehir Yasası’ndan sonra Ulaştırmaya devrediliyordu. Biz protokolle devraldık. Çalışsın, insanlar muhatap bulsun, işsiz kalmasın diye.
Bizi bu konuda eleştirenlerin önce bilgi sahibi olmaları gerekir. Eleştiri yapmayı öğrenmeleri gerekir. Burada fikir üretmek yok, sadece laf. Yapıcı eleştirilere açığız. Bu kişiler sadece çamur atma mantığı ile hareket ediyorlar, bu da tutmuyor. Geleceğe ilişkin vizyonları da yok! Keşke bu güne kadar bu işler çözülmüş olsaydı. Biz de çoğu şeyin sihirli değnekle olmasını isterdik. İş yapmasak eleştiri de almazdık.
İhale yasasının dışına çıkamıyorsunuz. Böyle olunca işlerimiz uzadı.
İhale Yasası için değişmesi gerek diye birkaç kez söylediniz. Ne olması gerek?
İhale süreçlerinin daha sağlıklı olması için yasanın elden geçirilmesi gerek. Şirketler işi alıyor, sonunu getiremiyor. Vezirköprü’de çok yaşadık. İhaleye kurumlar el süremiyor. Daha sağlam ayaklar üzerinde olmalı. İhale yapan kurumların eli güçlendirilmeli. İşi bitirebilecek firmalar ihaleye girebilmeli. Firmalar 3-4 şirket kuruyor, bir ikisini gözden çıkarmışlar zaten. Kalitenin mutlaka aranması gerek. İş yarım kalınca yenilenmesi uzun sürüyor. Mesela kanalizasyon bir 13 yarım kaldı, yeniden başlaması 2 yıl sürdü. 20 yıl önceki ihale yasasının bu güne cevap veremediği ortada. Yeniden ele alınması, düzenlenmesi lazım.
Büyükşehir Belediyesi
ile rakip değiliz
G.T.: Şahinkaya’da yapılan Festival için Vezirköprü Belediyesi’nin katılmadığı iddiaları var.
S.E.: Bu organizasyonu Büyükşehir yaptı. Biz de destek verdik. Hava şartlarından kaynaklı olarak organizasyon bozuklukları yaşandı. Ancak biz bu organizasyonun başında değildik. Biz Vezirsuyu’nu verdik. 4 gün boyunca yaklaşık 700 kişi burayı ücretsiz kullandı. İlk kez yapılan bir organizasyondu, doğal olarak eksiklikleri vardı. Bunu biz de kabul ediyoruz. Ancak, düzenli olarak devam edecektir ve gittikçe hatalarımızı düzelteceğiz. Burada bizim Büyükşehir ile bir arada çalışma yapmamız kaçınılmaz. Biz Büyükşehirle rekabet değil işbirliği içindeyiz.
Bayramdan sonra Kanyon’da birçok etkinlik olacak. Gittikçe eksikleri düzelteceğiz. Bu alana bizim kadar halkın ve özel sektörün de sahip çıkması lazım.
Sonuç: Bugün Vezirköprü Belediyesi’nde 400 kişinin üzerinde kişi hizmet vermeye çalışıyor. Biz işe başladığımızda 130 kişiydi. Birçok alanda çalışmalarımız aynı anda devam ediyor. Vezirköprü gittikçe büyüyor. Her alanda daha iyi olmayı biz de isteriz. Çalışmalarımız bunun için. İlçemiz gelişiyor da. Bunu dışarıdan gelenlerden daha iyi anlıyoruz. Dışardan bakan göz ilçedeki gelişmeyi daha iyi görüyor. Altyapı çalışmalarımız tamamlandığı zaman daha güzel bir Vezirköprü olacağına inanıyoruz. Vezirköprü kabuğunu kırmaya çalışıyor. Değişiyor, ama istediğimiz hızda değil. Bunun da bir bedeli var.
Vatandaşlarımızın hayırlı bir Ramazan ayı geçirmeleri dileklerimle.

Share
1263 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+1 = ?