logo

NASIL GİDİYOR?


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Uzun zamandır Samsun’daydım. Vezirköprü’ye Parka geldim ilk ziyaretime gelen Ahmet KARA oldu.
Ahmet KARA’ nın babası rahmetli Kemal KARA ile uzun yıllar dostluğum oldu. Ayrıca 30 yıldan fazlada dükkan komşuluğum oldu.
Yaşamımda Kemal KARA ile unutulmayacak anılar vardır. Bunlar ancak bir kitapta anlatılabilir.
Şimdi de oğlu Ahmet KARA ile babasından kalma dostluğu sürdürüyoruz.
Daha sonra samimi dost emekli polis memuru Güngör FIRAT girdi kapıdan.
Peşinden DSP eski ilçe başkanı Haşmet BOLAT, Belediye Meclisi Üyeliği ve 20 yıl da muhtarlık yapmış olan Kemal ATAK, Fazilet Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Hamza KOÇAK geldi derken şakalaşmalar ve sohbet başladı.
Yahu uzun zamandır Vezirköprü’de yoktum. Nasıl gidiyor Vezirköprü’de işler diye sordum.
“Sorma” dedi arkadaşlar. “Vezirköprü’de işler kaplumbağa hızıyla gidiyor, bazen de duruyor, kış uykusuna yatıyor.”
Mesela nasıl oluyor bunlar diye eşeledim.

Mesela hastane inşaatı yıllarca sürdü. Sürekli müteahhidi değişti. Hatta monte edilmiş malzemeler sökülüp 12 tırla götürüldü.
Hastanenin maliyeti arttı. En son tamamlanıp açıldı ama merdivensiz açıldı. Herhalde nazar değmesin diye !…
Espriler, gülüşmeler vs.
Bir arkadaş açılmadan çöken Çalköy (Güldere- Kabalı) köprüsünün Aziz Nesin’lik öyküsünü anlattı.
Kunduz’da “Büyük Yatırım” diye şaşa ile temeli atılan ondan sonrada gerçekten “kış uykusuna yatan” Gençlik Kamp Eğitim Merkezi’ni balık gölüne gelmiş görüntüsünü görenler anlattı.
Bunlar bilinen şeyler, bunları zaten biliyoruz. Başka nasıl gidiyor Vezirköprü’de işler? Dedim.

Vezirköprü-Havza yolunun yapımına nihayet başlandı. Ama inşaat kaplumbağa hızı ile mi gider, yoksa Kunduz Kamp Eğitim Merkezi gibi kış uykusuna mı yatar bilinmez.
İşin aslını söylemek gerekirse, bu ilçeye yapılmasına söz verilen ya da yapımına başlanan hiç bir yatırımın ciddi şeklide takip edilip zamanında yapılacağına kimse inanmıyor.
Tersini söylediğin zaman Vezirköprü-Yağanözü yolunu, Kunduz Eğitim Merkezini, Vezirköprü-Alaçam birbirine bağlayacak Şahinkaya Köprü’sünün önüne koyuyorlar.
Gene kaplumbağa hızı ile giden organize-besi sanayi gündemde. Temennimiz biraz hızlanır da kaplumbağa hızından çıkarsa işler biraz güzel gider diye düşünüyorum.

Share
266 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+1 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...