logo

GÜZEL BAYRAMLARI ÖZLEDİK


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Bayramlar bizim için dört gözle beklediğimiz en büyük mutluluk günlerimizdi.
Bayramlarda akrabalar, dostlar bir araya gelir bayramların sevincini hep birlikte yaşardık.
İş, aş için büyük kentlere göç etmiş dostlar gelir onlarla hem Vezirköprü’deki gelişmeleri değerlendirirdik hem de onların iş, aş için bulundukları kentleri konuşurduk.
Ne yazık ki, dünyayı kasıp kavuran pandemi iki yıldır bizlerin bayram sevincini, bayram mutluluğunu yaşamaktan men etti.
Ne yazık ki yeterli önlem alınamadığı, pandemiye karşı aşıda etkili olamadığımız ve parasızlık yeterli destek verilemediği için dünyanın birçok ülkesinden bu zor günleri daha da sıkıntılı geçiriyoruz.
Tabi sıkıntılar pandemi ile sınırlı değil. İşsizlik yoksulluğu, yoksulluk açlığı yaratıyor.
Gönül ister ki Edirne’den Kars’a kadar yapılmış olan Cumhuriyet’in satılan kazanımları Cumhuriyet’in kurulduğu yıllarda olduğu gibi yeniden kamulaştırılsın. Demir-çelik, Petkim, şeker fabrikaları kamunun olsun, yap-işlet modelleri kaldırılarak garantili geçiş yolları, garantili köprüler, yolcu garantili hava alanları kamunun olsun.
Kombinaları, devlet üretme çitliklerini, kamunun elinden özelleştirme modası ile çıkarın. Kamu işletmeleri yeniden kamunun malı olsun, böylece sömürü azalsın, bakın bakalım işsizlik, yoksulluk nasıl azalıyor.
Bırakın yapsınlar, bırakın geçsinler anlayışıyla beslenen vahşi kapitalizmden iş yaratmasını, aş yaratmasını beklersek daha çok sömürülmeye ve yoksullaşmaya devam ederiz.
Böyle zor günlerde de devlet halkı kaderi ile baş başa bırakır.
Kapitalizm artı değer yaratıp da halka iş, aş sağlamaz. Adı üstünde vahşi kapitalizm.
Halkın örgütü kapitalizm değil devlettir. Yani yönettiği devlettir.
Torunlarımızın sömürünün, soygunun, yasakların, yoksullukların olmadığı bir dünyada güzel, mutlu bayramlar yaşaması dileğiyle tüm okurlarımın bayramını kutlar, nice sağlıklı bayramlar dilerim.

Share
296 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+1 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...