logo

HASTANE MERDİVENİ AZİZ NESİNLİK


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Yeni hastanenin yapılması için yer seçimi sırasında mevcut yere yapılmaması için çok uğraş verdim.
Bana göre yer seçimi yanlıştı.
1- Yer, deprem fay hattı üzeriydi.
2- Heyelan bölgesiydi.
3- Merkeze çok uzaktı.
Nitekim heyelan sıkıntısı inşaat sırasında kendini gösterdi. Maliyet çok yükseldi. Yapılan maliyete böyle iki hastane yapılabileceği iddia edildi. Temennimiz heyelanın zararı bununla kalır.
Deprem fay hattında olması ise Allah korusun. Deprem bölgesi olan ilçemizde meydana gelebilecek bir depremde inşallah facia yaşanmaz.
İlçe merkezine uzaklığına gelince, gece çocuğu hastalanan bir anne için ya da kendisini iyi hissetmeyen bir yoksul yaşlı için ya da hem ilçedeki işlerini görmek hem de hastaneye gidip muayene olmak isteyen köylü için ulaşım bir çile olabilir.
Gelelim Aziz NESİN’lik olana!…
Hastaneye giren hasta veya başka işi olanlar için bir danışma servisi oluşturulmuş, haklarını yemeyelim çok kibar, nazik görevliler karşılıyorlar.
Sizi hemen karşıdaki asansöre yönlendiriyorlar. Kendi kendine bu neyin nesi (?…) diye baktığında hastanenin yukarı katlarına çıkmak için merdiven yok. Kısacası hastanenin yukarı katlarına ulaşmak için asansörden başka ulaşım olanağı yok.
Aziz NESİN usta sağ olsaydı bunu nasıl hikayeleştirirdi bilemem.
Ama tekrar belirteyim ki, nazik ve kibar görevliler davranışları ile bu eksikliği kapatıyorlar.
Yeni hastanede doktorlar ve diğer personeller rahat bir ortamda hizmet veriyorlar.
Merdiven konusunda insanın aklına olmadık şeyler geliyor. Bir binanın merdiveni nasıl unutulur?…
Projede olmasa inşaatı yapan müteahhitler, müteahhitler diyorum. Çünkü hastanenin birkaç müteahhidi oldu. Biri farkına varmadıysa bir diğeri de mi farkına varmadı?..
İnsanlar sormasın mı bu güzel hastanenin katlara çıkmak için merdiveni ne tarafta?…
Deveye sormuşlar; “ boynun niye eğri?”
Deve yanıt vermiş; “ Nerem doğru ki?”
Bu Vezirköprü’ye yapılan yatırımlar ya uzun yıllar sürüyor, birkaç müteahhit değişiyor, ya da yarım bırakılıyor, ya da hastane merdiveni gibi!…
Ne diyelim Vezirköprü halkının kaderi böyle yazılmış ezelden beri…

Share
413 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+5 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...