logo

Allah akıl vermiş!..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Dünyada hayatı olumsuz etkileyen virüs nedeniyle hemen herkes bir sevdiğini kaybetti, kaybetmeye devam ediyor.
Anlaşılan o ki, bir süre daha devam edecek.
Tedbirlere vatandaşların uyması halen yeterince değil, bazı vatandaşlarımızda “Allah’tan gelir” zihniyeti devam ediyor. Allah’ın insanlara akıl verdiğini, aklın en büyük nimetlerden olduğunu unutmamak gerek.
Özellikle son bir aydır ilçemizde hayatı kaybedenlerin sayısı oldukça arttı.
Gazetemizin gerek internet sayfası gerekse kendi sütunları hemen her gün kaybettiğimiz bir tanıdığımızla dolmaya başladı. Tabi, bu ölenlere başsağlığı dileklerini gönderenleri de unutmamak gerek.
Bu taziyelerden birinde eski Milletvekillerimizden Ali Eser’in notunu gördüm.
“Sevgili VATANDAŞ ve Göktan Tek’er kardeşim merhaba,
Uzun süredir Vezirköprü’ye gelemedim. Şimdilerde de malum salgın müsaade etmiyor. Bu süreçte çok sevdiğim pek çok büyüğüm, arkadaşım ve simge isimlerimizi kaybettik ne yazık ki. Özellikle isimlerini muhakkak zikredeceğim başta Necdet Ağca abimiz olmak üzere, Av. Semiha Yücel (Uyanık), Hurşit Toraman ve Necdet Öz gibi sınıf arkadaşlarım var, onlara ve vefat eden diğer hemşerilerime Allah’tan rahmet diliyorum. Aileleri, camiaları ve yakınlarının başları sağ olsun. Cenab-ı Allah hepsine sabır ve metanet versin. Mekanları cennet olsun!”
Diyor ve iletmemi istiyordu.
Bu notu gören başka bir arkadaşım “yahu Vezirköprü’den milletvekilliği yapmış ve kimi hayatta kimi vefat etmiş, ilçelerine de hizmet etmiş kişiler var. Bu kişilerin isimlerin yaşatılması, gelecek kuşakların hangi yatırımın kimin zamanında alındığını hatırlaması ve eskiyi de bilmesi açısından önemli olmaz mı? Vezirköprü’ye beş kuruş faydaları olmayanların isimleri sağa sola verilirken bu kişilerin isimleri neden yaşatılmaya çalışılmaz” dedi.
Suat Binici, Ali Eser, Orhan Uluçay gibi hayatta olanlar, Gülami Erdoğan gibi, Süreyya Uluçay gibi hayatını kaybedenler var. Bu liste eski sağlık bakanı Dr. Sadi Konuk’a kadar gider.
Vezirköprü ne yakın ne uzak tarihine çok sarılan ve bilincinde olan bir ilçe değildir.
Oysa tarihinin ilçeye kattıklarının farkında olarak ilerlese, kendi içindeki has potansiyeli ile sadece Samsun’un değil, Türkiye’nin de ismini bildiği ve gelip görmek istediği bir ilçe olması işten bile değil.
İlçenin kendi değerlerine sahip çıkabilmesi için içerisinden çıkan insanları, bu insanların hem ilçelerine hem de ülkelerine sağladıkları yararları bilmeleri gerekir.
Başka türlü sadece Köprülüler ile övünüp durur, onların bile neler yaptığını bilmeden hayatımızı geçirip gideriz.
Eskiden beri söylenip durduğu üzere “sular akıp gider, bizler bakıp kalırız”
Biraz dallandırdık; sonuç olarak hem kendinizin hem de sevdiklerinizin hayatını koruyabilmek için lütfen maske, mesafe ve temizlik kuralarına elimizden geldiğince uyalım.
Bu hastalık bize yeni bir yaşamı dayattı, kabul edelim.

Share
301 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+4 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...