logo

İNATLA VE İNANÇLA UĞRAŞIRSAN BAŞARIRSIN


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

O yıllarda bugünkü gibi fazla kitle örgütleri yoktu. Örneğin; Ticaret ve Sanayi Odası yoktu. Muhtarlar derneği yoktu.
Ziraat Odası ve Esnaf Kredi Kooperatifi gibi kuruluşlar da pek öne çıkmazdı.
Peki; kim ve kimler vardı?
Şoförler Derneği vardı. Ali BEKTAŞ, Kemal KAYALIOĞLU ve Mustafa ÇAMURCU gibi o derneğin inançlı ve Vezirköprü için uğraş veren başkanları vardı.
Bir de en önemlisi Vefai TEKER gibi kendisinin yönetiminde Vezirköprü’nün yılmaz ve susmaz sesi VATANDAŞ Gazetesi vardı.
O mücadele insanları bugün aramızda yok, Allah mekanlarını cennet etsin…
Vezirköprü o yıllarda hangi mücadele ile neler kazandı bir bakalım.
– Kunduz ormanlarının Osmancık’a verilmesini önledi.
– Vezirköprü’ye lise kazandırdı.
– İmam Hatip Okulunu kazandırdı.
– Endüstri Meslek Lisesini kazandırdı.
– Orüs’ü, bugün özelleştirerek adı Vazirağaç olan fabrikayı kazandırdı.
Vatandaş Gazetesinin o yıllara ait arşivini açıp inceleyin başta siyasiler olmak üzere ayrım yapmadan Vezirköprü için nasıl mücadele edilmiş bir görelim.
Yani şunu belirtmek istiyorum. İnanarak, güç birliği yapılarak samimi bir uğraş verilirse her şey başarılır.
ŞİMDİ NEYİN MÜCADELESİ VERİLMELİ?
Bildiğim kadarı ile OMÜ (Ondokuz Mayıs Üniversitesi) bünyesinde Eczacılık Fakültesi yok.
Daha önce Bafra ve Çarşamba OMÜ’den birer fakülte aldılar.
Şimdi Vezirköprü, OMÜ’den bünyesinde olmayan Eczacılık Fakültesini almak için mücadele etmelidir.
Vezirköprü birlik olursa eskiye göre bugün hem siyasetten hem de kitle örgütleri bakımından oldukça güçlü durumdalar.
Güçlü ve aktif bir Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı, Esnaf Odaları, çok güçlü ve çalışkan bir Ziraat Odası Başkanı, muhtarlar derneği gibi kuruluşlar.
İktidar Partisi başta olmak üzere, büyük küçük tüm siyasi partiler bir araya gelip başta Vezirköprü’nün başlı sorunları, Kunduz Gençlik Spor Eğitim Kamp Merkezi, Vezirköprü-Havza, Vezirköprü-Durağan yolu, Şahinkayası Köprüsü gibi sorunlar başta olmak üzere tüm sorunlara sahip çıkılmalı.
Başta Eczacılık Fakültesini Vezirköprü’ye kazandırmak için hemen harekete geçilmeli. Aksi halde başka bir ilçe daha sizden aktif olabilir!…
Vezirköprü hâlâ çağımızda dünyaya kapalı, yarı açık cezaevi gibidir. Bu deneyimimi kimse yadırgamasın. Örneğin;
Bafra’ya, Alaçam’a komşu olduğumuz arazilerimiz bile iç içe olduğu halde Havza, Kavak, Atakum ve 19 Mayıs ilçelerini dolaşarak Bafra, Alaçam’a ulaşmak zorundayız.
Gümüşhacıköy-Osmancık ilçeleri ile de sınır ve iç içe olduğumuz halde Havza, Merzifon ilçelerini dolaşarak bu ilçelere ulaşmak zorundayız.
Tekrar vurguluyorum. Geçmişi örnek alarak, inatla, inançla, sen-ben yapmadan birlikte Vezirköprü için uğraş verirsek, başaramayacağımız işler değil bunlar. Aksi halde başka ilçeler alır hizmeti bizde lafını yaparız.
Ne dersiniz haksız mıyım ?

Share
365 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+6 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...