logo

NASIL BİR BAYRAM GEÇİRDİK ?


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Ülkemizde Ramazan ve Kurban bayramı olmak üzere iki dini bayramımız vardır. Bu bayramları aile, dost, ahbap ve akrabalarla büyük bir manevi haz içinde kutlarız.
Ayrıca, gurbette bulunan yakınlarımız, dostlarımız ve hemşerilerimiz bu dini bayramlarda hasret gidermek için memleketlerine gelirler.
Gurbetten gelen bu dost ve hemşerilerimizden Vezirköprü ile ilgili gözlemlerini dinler ve görüş alışverişinde bulunuruz. Onların Vezirköprü ile ilgili görüşlerini yazılarımızda okurlarımızla paylaşırız. Ne yazık ki, pandemi yani corona virüsü salgını bu yıl ramazan bayramında bu olanağı elimizden aldı!…
Dileğimiz, önümüzdeki Kurban bayramında ülkemizde yaşam normalleşir, siyasetçilerde kavgalı siyasetleri sonucu ülkemizde başka bir sorun çıkarmazsa normalleşen yaşamda geleneklerimize, göreneklerimize uygun bir bayram kutlarız.
Ramazan bayramında içimizde kalan duyguları büyük bir manevi naz içinde dışa vururuz.
Bir de; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olmak üzere, her ülkeye nasip olmayan gerçekten büyük ulusal bayramlarımız vardır.
Ne yazık ki, tek adam yönetimi bu milli bayramları kutlamamak için her milli bayramda bir bahane arıyordu. Corona virüs bu yıl imdadına yetişti, bu bayramların şimdiye kadar ki bölümünü sıkıntısızca atlattı. Böylece bayramların yarısı geçirilmiş oldu.
Corana virüs belasına rağmen ülkemizde gücü elinde bulunduran tek adam zihniyeti ülkemizi sürekli germektedir. Ben inanıyorum ki; Türk halkının AK Partiye oy veren vatandaşları da, CHP’ye oy veren vatandaşları da hem vatansever hem de birbirlerinin dostu ve akrabasıdır. Buna örnek; Vezirköprü’de şahsen benim kardeşim, yeğenim, akrabam birçok kişi Ak Partili ya da MHP’lidir. O zaman sormamız gerekiyor; hangilerimiz vatan haini, hangilerimiz vatan sever?
Bana göre; hep vatan severiz. Çünkü; bu güzel vatandan başka gidecek yerimiz yok!..
O zaman neden insanlar düşmanmış gibi aralarına kin, nefret tohumu ekmeye çalışılıyor?
Tüm uğraşlara rağmen biz Anadolu insanı her başarıyı birlikte sağladığımız bilincindeyiz. Bizi hiçbir güç 12 Eylül 1980 öncesi gibi kardeş kavgasına sürükleyemeyecektir. Biz, siyasilerimizin küfürde, kinde, kemde, sözde değil, ülke sorunlarında yarışmalarını bekleriz.
Biz, Vezirköprü olarak Vezirköprü sorunlarını tartışıyoruz. Siyasilerimizin örnek almasını diliyoruz. Biz, bayramı böyle duygular içinde geçirdik.
Gelecek günlerin aydınlık olması dileğiyle.

Share
471 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+8 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...