logo

Kunduz Ormanlarında Orman Emval Üretimi Tatbikatlarla Devam Ediyor

Kunduz Ormanlarında  Orman Emval Üretimi  Tatbikatlarla Devam Ediyor

Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü yeni başlayan Orman Mühendislerine Silvikültürel Çalışmalar (Gençlik Bakımı, Sıklık Bakımı, İlk Aralama) ve İşletme Pazarlama ( Damga, Boylama, Mesaha, Üretim ve Standardizasyon, Orman Deposu ) konularında eğitim verildi.
2020 yılı programında olan Ormancılık çalışma ve faaliyetleri incelemelerine Samsun bölgesinde devam eden Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Hasan Kemal Yayla birlikteliğinde Vezirköprü’ye gelişlerinde İşletme Müdürü Meryem Burçin Irmak tarafından karşılanarak bölgede yürütülen ormancılık çalışmaları hakkında bilgilendirildikten sonra göreve yeni başlayan işletme şefleri ve teknik personelin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Teorik ve uygulamalı eğitim tatbikatı yapılacak olan kunduz ormanlarına hareket etti.

Eğitimde; İşletme Pazarlama Şube Müdürü Hasan Kemal Yayla; Çalışma sahalarında öncelikle İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine kayıtsız şartsız bağlı kalınması, uygun kişisel koruyucu donanımların kullanılması gerekmektedir. Uygun ve güvenli kesim, devirme, dal temizliği, boylama teknikleri, kalite ve standardizasyon unsurlarına kayıtsız şartsız bağlı kalınmasının üretimde kaliteyi arttıracağını belirterek; Orman son depolarında yapılan iş ve işlemler ile yuvarlak odun standardizasyonuna yönelik uygulamalı olarak bilgiler verdi. Katılımcılar tarafından yöneltilen soruları cevaplandırdı.
Bölge Müdürü Halil Oflu; “Silvikültür çalışmaları, ormanlarımızın sadece genç sağlıklı ve sürdürebilirliğini sağlamak için değil, aynı zamanda gelecek nesillere oksijen deposu ormanlar, temiz suyu kaynakları, verimli toprakları olan bir ülke bırakmak içindir.
Doğada her şey bir döngü içindedir. Doğa kanunları gereği olarak müdahaleler belirli zaman aralığında yapılmalıdır. Onun için ormanlarımıza yapılacak müdahalelerde çalışmalarımızı bu zaman aralığında yaparak tamamlamamız gerekmektedir.

Çalışma yapılacak sahalarda öncelikli olarak, geleceğe yönelik aday istikbal fertlerinin net olarak belirlenmesi ve işaretleme işleminin yapılmasıdır.
Bu çalışmalarımız belirlenen aday istikbal fertlerine baskı yapan fertler üzerinde uygulanarak; Gençlik bakımı, (seyreltme ve sürgün kontrolü) sıklık bakımı suni gençleştirme, doğal gençleştirme (tohumlama kesimi),ilk aralama ve budama, suni tensil çalışmaları ve kültür bakımlarını yaparak hedeflediğimiz başarıya ulaşacağız.” dedi.

Share
388 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+6 = ?