logo

KOKMAK BAŞKA ÖNLEM BAŞKA


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Tüm dünya ile birlikte biz de ülke olarak, ilçe olarak Korana denen virüs ile savaşıyoruz. Elbette böyle günler zor.
Bu zor günlerde birbirimize yardımcı olmalıyız. Olanlar olmayanlara, güçlüler güçsüzlere mutlaka yardım etmeli.
Devletin ve bilim adamlarının uyarılarına mutlaka uymalıyız, uymayanları uyarmalıyız.
Biz kaderci toplumuz, “ Kaderimizde ne varsa o olur” der geçeriz, ya da olup bitenlerle alay edercesine “bana bişey olmaz” der geçeriz.
Halbuki, İslam Dini de, tehlikelerden korunmayı, insanların sağlığını korumasını emreder. Örneğin; Peygamberimiz, “hastalıklarınızı tedavi edin, salgın hastalık olan yerlere girmeyiniz, hastalıklar birbirinize bulaşır” buyurmuşlardır.
Ayrıca; “Devenizi sağlam kazığa bağlayın, ondan sonra Allah’a havale edin” diye buyurmuşlardır. İnsanlara farz olan ibadetler için tehlikelere ve zorluklara karşı birçok kolaylıklar, hatta tehlikelere karşı da bir kısım ertelemeler getirmiştir.
Tüm bunları, benzeri emirleri ve kuralları da göz önüne alarak “Bana bişey olmaz”, “kaderimde ne varsa o olur” deyip vurdumduymaz olmayalım.
Her şeyden önce Devletimizin, özellikle de sağlık çalışanlarımızın bizim sağlığımız için canları pahasına verdikleri uğraşları boşa çıkarmayalım. Kendi önlemimizi kendimiz alalım, bizim için uğraşanların emeğini boşa çıkarmayalım.
Bakın sevgili okurlarım; Ülkenin Cumhurbaşkanı evinden çıkmıyor, toplantılarını bile telekonferans ile yapıyor. Bu korkmak ya da ölümden kaçmak değildir. Herkes bilmektedir ki, “sağlam kaleler içinde olsanız dahi, ölüm sizi bulacaktır”, “Her canlı ölümü tadacaktır”. Olay bu gerçeklerden kaçma olayı değildir. Olay, bu emirlere uyma, insanca yaşama, herkese yardımcı olma ve herkesin işini kolaylaştırma olayıdır.
Korkmak başka, önlem almak başkadır.
Sosyal medyada okudum. Dolu tüp yüklü bir kamyonun kasasındaki kırık demire kaynak yapıyorlardı, bu kamyon patlar oradakiler ölürse bu şimdi kader mi olur?

VEZİRKÖPRÜ’YE YAPILACAK YATIRIMLAR VE HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ
Vezirköprü’nün elzem ihtiyacı olan Havza-Vezirköprü –Durağan karayolunun biraz ıslah çalışması yapılacaktı. Islah çalışması diyorum. Çünkü özellikle Vezirköprü-Havza arası yol da biraz genişleme olacaktı, güzergâh değişikliği falan söz konusu değildi.
Konu Vezirköprü olunca her şey pahalı oluyor çünkü olsun ona da razıydık, ama ne yazık ki “VİRÜS” yetişti. Az da olsa devlet Vezirköprü’ye para harcamaktan kurtuldu.
Her zaman söylediğim gibi konu yine başka bahara kaldı!..
Hastanenin yapımı tamamlansaydı, bu korona virüslü günlerde hem insanımıza hem bölgemize hizmet verseydi iyi olmaz mıydı?
Hep yazdığım gibi bu bir devlet politikasıdır. Bugün ülkemizde uygulanan politikalar “İnsan öncelikli” değil, rant önceliklidir.
Burada insan unsuru yoktur, para unsuru vardır. Nerede yandaş müteahhit kolayca para kazanacak, orada iş yaratıp ona öncelik vermek bu günlerde devlet politikamızın ana hedefidir.
Kısaca söylemek gerekirse; konu insan değil, ranttır. Senin verdiğin Oy’un hiç önemi yoktur. Sen oy’u veriyorsun zaten, yaşamından da oldukça memnun, memnun olduğun kadar da mutlusun.
Bu gerçekleri görmeden Vezirköprü’ye yapılması istediklerinizi yorumlarsanız yanılırsınız!…
Konu şuan da yaşam için sağlık mücadelesi verme günüdür. Söylenen kurallara uyalım. Evde kalalım, sağlıklı kalalım. Sağlıklı günlerde daha iyi tartışırız.

Share
336 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+8 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...