logo

YOL mu virüs mü?


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Mart ayının karlı geçen haftasına, bir taraftan içimizi ürperten koronavirüs salgını ve tedbirleri ile uzun zamandır beklenen Vezirköprü-Havza arasındaki YOL için Bakan Mehmet Cahit Turhan’ın ziyareti damgasını vurdu.
Uzun zamandır güneşli ve dönemine göre sıcak giden havaların getirdiği “kuraklık olur mu?” sorusu bu hafta yerini, soğuyan ve kar yağışıyla geçen günlere bıraktı.
Bir süredir dünyayı sarsan ve Türkiye’ye de ulaşan virüs nedeniyle alınan tedbirler birçok insanı alışkanlıklarından edecek.
Şu ana kadar Vezirköprü’de dedikodu haricinde görülmediğini bildiğimiz virüs umarız bundan sonra da görülmez.
Ancak bunun için alınan tedbirlere uymalı ve önlemlerin yolunda gitmesi için yardımcı olmayı ihmal etmemeliyiz.
Vezirköprü adına asıl önemli beklentinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Vezirköprü ziyareti sırasında altını çizdiği YOL olduğu ortada.
Yıllardır söylenen sözlere benzetmek istemediğimiz “Vezirköprü – Havza arası yolun projesi bitti, Nisan ayında ihalesi yapılarak yapımına başlanacak” açıklaması ya koronavirüsün gölgesinde kaldı, ya da artık vatandaş icraat görmek istiyor.
Bakan Turhan’ın Vezirköprü ziyareti nasıl gerçekleşti? Kendisi mi “geçerken uğrayalım” dedi, “Havza programına Vezirköprü’yü de ekleyelim” mi dendi, yoksa Vezirköprü’nün siyaseti mi Bakan Turhan’ı ilçeye getirmeyi başardı? Derseniz, AKP İlçe Başkanı Mehmet Kurt “aylardır sürdürdüğümüz çalışmanın sonunda Samsun’a getirmeyi başardık” Dedi.
Ancak sayın Bakan’ın açıklamaları nedense beni bir Vezirköprü’lü olarak tatmin etmemişti,
Bir vatandaş olarak aklıma geldi; Vezirköprü-Havza arasındaki yolun projesi tamamlandı denince ne anlamalıyız?
Mevcut yol üzerindeki birkaç virajın yumuşatılarak genişletilmesi ve yeni asfaltlanma işi mi, yoksa yeni bir projeyle Göğembeli’nin ortadan kalkacağı yeni, rahat ve güvenli bir yol mu yapılacak?
Yine sayın Mehmet Kurt’tan aldık cevabı:

Eski yol güzergahında yer yer değişiklikler yapılacak ve duble yol olarak bilinen yol yapılacak.
Buradan anlayacağımız, mevcut yolda keskin olan bazı virajlar yumuşatılacak geri kalan kısmında bir değişiklik olmayacak, biraz daha genişletilerek yol çift şerit gidiş, çift şerit geliş olarak yeniden asfaltlanacak.
Açıklamada sormaya bile gerek görmediğimiz kısmı Vezirköprü-Durağan arasındaki yol içinse “başka bahara bırakıldı” denmemiş, “proje aşamasında” denmiş.
Bu açıklamalar ve halkın ümitsizliği altında doğal olarak yılların sıkıntısı olan YOL için değil, bir süre sonunda gidecek bir virüs için alınan tedbirler daha fazla konuşuluyor.
Ne de olsa, özellikle kahvehanelerin kapatılması ilçe ekonomisini oldukça kötü etkileyecek.
Herkese sağlıklı günler…

Share
376 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+9 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...